לגלות את ירושלים דרך האוכל

זוהי דרך שונה לחוות את ירושלים
אומר מיכאל וייס, מייסד שותף של חברת בייטמוג'ו מירושלים, שכיום מציעה שמונה סיורי אוכל שונים מבוססי אפליקציה בארץ וב-14 ערים נוספות בעולם, ביניהן בודפשט, ניו יורק וליסבון
כדי להכיר באמת את המקום שבו נמצאים, צריך לסטות מהמסלול התיירותי הנדוש.
האפליקציה מציעה גם סיור בשוק מחנה יהודה וכן סיורים בעיר העתיקה, סיור צ'ייסרים לילי וסיור לילה בירושלים. המחיר כולל חמש או שש תחנות טעימות בכל סיור, וכן סיפורים ומידע על אנשים ומקומות לאורך המסלול.
ירושלים טומנת בחובה אינספור סיפורים, וזה מה שאנחנו מנסים לעשות", אומר מיכאל, שהוא גם מייסד שותף ב"יאללה באסטה
החברה הראשונה שיצרה מפה מקוונת של שוק מחנה יהודה ומציעה סיורים וכרטיסי טעימות בתשלום מראש. מה שמייחד, לדבריו, את סיורי בייטמוג'ו הוא שניתן לעשות אותם באופן עצמאי, ללא קבוצה גדולה עם מדריך שעשויה לפגוע בהנאה, במיוחד כאשר מסיירים בסמטאותיה הצרות של העיר. ניתן גם להתחיל ולהפסיק את הסיורים מתי שרוצים, ולהשלים אותם במשך כמה ימים.
זה מאפשר עצמאות מוחלטת
הוא אומר. לאור מספרם ההולך וגדל של סיורי אוכל בעיר, בייטמוג'ו מתבלטת בכך שהיא מתמקדת בנושאים ספציפיים
בסיור בעקבות המעמד היצירתי בירושלים ניתן לראות כיצד העיר משנה את פניה עם יותר אומנים, מעצבים ויזמים
הוא אומר. הסיור כולל טעימות בקפה נוקטורנו שיש בו בוטיק מעצבים, מיצים מיוחדים בשוק מחנה יהודה וגבינות באחת החנויות הראשונות של מוצרים מיובאים.
גם האוכל חשוב
אומר מיכאל
האוכל הוא מה שמדריך אתכם ממקום למקום, ותוך כדי מתוודעים לסיפורים מרתקים
הסיורים עולים 110 ש"ח לאדם, וכוללים חמש או שש טעימות.