"המקום הזה הוא כמו גן עדן, שכיית חמדה אמיתית",

אומרת טל פרי, תושבת גבעת מרדכי הנמצאת במרחק דקות הליכה מהפארק, אשר הייתה בין תושבי המקום שלקחו חלק במאבק שנמשך למעלה מעשור למען הקמת השמורה. הפארק פתוח מדי יום ומציע מסלולי הליכה, אזורי ישיבה מוצלים ותחנות תצפית על חיות הבר. נערכות בו גם פעילויות לילדים ואירועים נוספים. בנוסף לצבאים, מצויים בפארק גם ציפורים, צפרדעים וסוגים שונים של פרחי בר. צבאים חיו שנים רבות בגבעות ובאזורים הירוקים סביב ירושלים, והם גם מוזכרים מספר פעמים בתנ"ך. טל מספרת כי במשך עשרות שנים הם נדדו בשטח הפתוח שהפך בסופו של דבר לעמק הצבאים. בתחילת שנות האלפיים, תוכנית לבניית מאות יחידות דיור באזור איימה לשים קץ למקום הגידול של הצבאים ולחסל את אחד השטחים הירוקים המעטים של העיר. שטחים פתוחים אלו בעיר המכונים "הריאות הירוקות" של העיר חשובים לשמירה על אוויר נקי ומאפשרים לאנשים להיות קרובים לטבע, לדברי החברה להגנת הטבע המנהלת את הפארק יחד עם עיריית ירושלים. טל הייתה אחת מעשרות התושבים המקומיים שעבדו שכם אל שכם עם החברה להגנת הטבע כדי לעצור את הפיתוח העירוני באמצעות הפגנות ועצומות, ובסופו של דבר הביאו לכך שהעירייה הודיעה שהאזור יהפוך לשמורת טבע.

"הפארק הוא פרי מאבק"

אמר ראש העיר ירושלים לשעבר, ניר ברקת, בחנוכת הפארק בשנת 2015. כאשר הפארק נפתח היו בו שלושה צבאים בלבד, כיוון שחלק גדול מהעדר שחי באזור נדרס על ידי מכוניות או מצא את מותו בשל אכילת פסולת פלסטיק, מסבירה טל. לפארק הובאו עוד מספר צבאים מגני חיות מרחבי הארץ ועד מהרה הם החלו להתרבות והעדר גדל.

"זה אומר שהם מרגישים טוב ובנוח במקום",

אומרת טל. כעת יש גדר המונעת מהצבאים לרוץ לכביש, וצוות הפארק ומתנדבים מוודאים שאין פסולת בפארק. המבקרים יכולים לבוא לראות את הצבאים, אך בפארק יש גם אזורים נרחבים שהם מחוץ לתחום עבור הציבור הרחב כדי להבטיח שלבעלי החיים יהיו שטחים פתוחים בשפע. מי גשמים בחורף שומרים על הפארק ירוק ושופע צמחייה, ובאביב הוא מכוסה כולו בפרחי בר צבעוניים. הזמן הטוב ביותר לבקר בפארק בימי הקיץ החמים הוא בבוקר או בשעות הערב המוקדמות.

שתפו את הפוסט ברשתות המועדפות עליכם

וואטסאפ
פייסבוק
טוויטר
לינקדין
טלגרם
אימייל

אהבתם את הכתבה?

הירשמו והיו ראשונים לקבל עדכון כשכתבות חדשות עולות

כל השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה