לפני שלוש שנים, שני ירושלמים צעירים הבינו כי לשוק חסר משהו: בר קוקטיילים מתוחכם.
"היו הרבה מקומות לשתות בירה, אבל רצינו משהו מיוחד",
אומר גיל ברנע, אחד ממייסדי Tap & Tail, הבר שפתח בשנת 2016 יחד עם שותפו העסקי מתן פרידס. הבר, הנמצא במקום שהיה פעם דוכן בסמטה קטנה בשוק, מגיש קוקטיילים ייחודיים מתוצרת עצמית מרכיבים טריים מקומיים. המשקאות הפופולריים ביותר מכילים ערק על בסיס אניס וטובי 60, משקה אלכוהולי על בסיס לימון מחיפה. קוקטייל חלב הלביאה מכיל ערק, אמרטו ומחית שקדים ומעליו כוכב אניס שנרכש מסוחר תבלינים בשוק. המשקה "להיות או לא להיות" עשוי מטובי 60, ליקר מידורי ירוק בהיר ונענע.
"אני נוהג לומר שזהו בר קוקטייל עממי, בהשראת האנשים והטעמים המקומיים"
, אומר גיל. המקום מציע גם קוקטיילים קלאסיים,
"אבל אנחנו מתמחים בקוקטיילים המיוחדים שלנו",
הוא אומר. כאשר דוכני השוק נסגרים, האורחים בבר Tap & Tail יושבים בשולחנות לאורך סמטת השוק ועל הבר המודרני והמעוצב. לדברי גיל, במקום מבלים מקומיים ותיירים כאחד. Tap & Tail הוא רק אחד מבין הברים הרבים הפתוחים בשוק. הוא פתוח מדי ערב למעט שישי וכל אחד ימצא בו משהו לטעמו. בירבזאר נמצא באחת הכניסות לשוק מרחוב יפו, והוא מגיש יותר מ-100 סוגים שונים של בירות ישראליות. יודל'ה הוא טאפאס בר ברחוב בית יעקב המציע רשימת יינות ארוכה. האטצ' ברחוב האגוז מציע מגוון בירות, קוקטיילים ונקניקיות תוצרת בית. קזינו דה פריז, אחד הברים הוותיקים בשוק, מגיש מבחר משקאות בחצר נעימה, אשר בימי המנדט הבריטי היתה חלק ממועדון קצינים וקזינו. השוק מהווה גם מקום נהדר אפילו סתם לשוטטות לילית מהנה, להסתובב בין האנשים ולהתרשם מאומנות הגרפיטי של סולומון סוזה שצייר דיוקנאות של ישראלים וזרים מפורסמים על תריסי הבסטות הנסגרים מדי לילה.
אולי יעניין אתכם גם: